4. oktoober 2010

Fotomeenutusi suvesemestrist



Sel suvel oli Intuitiivteaduste Koolil esmakordselt ka suvesemester. Mitte siis niivõrd loengud kui vabas vormis vestlused ja mitte loengusaalis, vaid õpetajate kodudes ja töökohtades. Ühest küljest nagu ekskursioonid, teisalt aga võimalus kuulda ja näha mõndagi asja veelgi süvendatumalt kui talvises järjepidevas õppetöös.

Kõigepealt kohtusime maikuus kooli juhataja Ingvar Luhaääre maakodu rõdul.





Sügava mulje jättis kõik see, mida nägime eesti parima feng shui spetsialisti Rein Weberi korteris Kadriorus.





Salme Kultuurikeskuses oli meil kaks loengupäeva: esimesel tutvustas Uno Roots hiina bioenergeetikat, teisel Stella Vainikko uut aura seadistamise meetodit, millest saab lugeda meie ajakirja artiklis Uut bioenergeetikas.

Ühe päeva veetsime Püramiidi-Tõnu aias Pääskülas. Seal näitas ka shamaan Tiit Teras üht keerulisemat shamaanitehnikat, mida tavaliselt ei demonstreerita: hingeosade tagasitoomist, „katsejäneseks“ Ingvar.



Suvesemestri kulminatsiooniks kujunesid vast siiski kaks päeva Kirna mõisas.



Üks kahepäevane kokkusaamine oli meil veel: Muhumaal Vahtraste küla lähedal mererannas Reiki laagris, mida juhatas Reiki-õpetaja Tõnu Aru.




„Nägusid“ suvesemestrilt:

Heino Lepik, kes on ka ise meie õpetaja, ei pidanud paljuks tulla oma teadmisi täiendama.





Terje „Kirna ingli“ ees.



Mercedes Merimaa kuulutas oma taimeraamatus, et kui tuua talle pakk võid, teeb ta gurmee-lõuna taimedest, mida me kõik teame, kuid söögiks ei tarvita. Otsustasime ära proovida ja sõitsime kõik ka Pärnumaale Mercedest külastama. Sellest meie ajakirjas ka pikem lugu.

Muidugi oleksime soovinud külastada ka Vigala Sassi. Ingvar läks kõigepealt koos dr Olev Poolametsaga vaatama, kas see oleks võimalik. Kahjuks mitte. Võidelda kaheksandat aastat vähiga pole naljaasi. Küll aga kuulsime Sassiga vesteldes mõndagi huvitavat, millest mõni katke olgu nüüd ka siin ära toodud:

Mõni aasta tagasi tulid Sassi juurde politseimehed.

- Narkotsi jagad laiali!

- Ma ei jaga laiali, aga kui inimesele on vaja, siis ma a n n a n.

- Kas siis ei jaga?

- Ma teen küünlaid ja panen küünla sisse... narkotsi, kui on eesnäärmevalud ja muud kasvajad.

- Nojaa, aga teate, me peame läbi otsima.

- Mis te´s läbi otsite, mul on siinsamas, ma näitan: siin on kolmeliitrilises kanepi ekstrakt, siin on selle ekstrakt. – Tõstsin neile ette. Läksime välja ka, hakkasin rääkima: See taim – narkootiline... see ja see...

- Kas on mõni taim ka, mis ei ole narkootiline?

- On neid ka, aga neid on vähe... Kui me läheme kohtusse, siis ma kutsun televisiooni ja kõik sinna kohale ja siis vaatame, kuidas ülekanne tuleb, hästi aeglaselt seletan ja pikalt, et kõik saaksid teada, - Lõi käega. Kui nüüd niiviisi on... mina neid ei anna ju kuskile. Isegi ju sinililled õiges vahekorras mõne teise taimega muutuvad narkootiliseks...

- (Ingvar) Kas taimede puhul oled ka palju peilimisega leidnud?

- Vaat peilimisega on nii, et taimi ma teadsin enne. Aga Vigalas, kui hakkasid inimesed käima, siis märkasin, et teatud taimel on nagu poolehoid kellelegi inimesele ja siis mõtlesin: Oot-oot, ma vaatan, mis taim see on... saksakeelsed ravimtaimede käsiraamatud olid mul algul. Panin tähele, et teatud taimed on nagu poolehoidjad, siis uurisin, mis taimed need on ja pärast küsisin ja selle kaudu sain pihta, et teatud organite ja taimede vahel on korrelatsioon.

- Isegi tunnetuslikult on neid võimalik paika panna, osadel juhtudel isegi ilma midagi teadmata?

- Jaa, jaa, just. Hakkasin vaatama ja leidsin, et tõepoolest on niisugused seosed olemas ja neid on võimalik kindlaks teha. Mõni taim võib küll olla hea maksale, aga samal ajal ta võib olla neerude pärssija, nii et seda tuleb ka näha ja arvestada. Kui ma seitsmekümnendate aastate algul tegin Vigalas ravimtaimede herbaariumi, siis mul oli üle kuuesaja taime herbaariumis. Kui iga päev nende sees oled, siis iga päev ka midagi taipad.


Suvesemestri viimasel päeval 28. augustil olime külas Veeliks Jalaka uues kodus ja koos temaga pidasime maha ka semestri lõpupeo.


Suvesemestri kohta võib kahtlusteta öelda, et ettevõtmine läks korda, osavõtjad said nii uusi teadmisi kui eriilmelisi elamusi. Kavatseme suvesemetri korraldada ka järgmisel suvel. Kel huvi asja vastu, võiks juba praegu registreeruda, sest sellise ettevõtmise puhul on osavõtjate arv piiratud klassikalise kaheteistkümnega.





































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar