5. oktoober 2010

Saateks

Intuitiivteaduste Kooli ajakiri tahab täita seda tühikut , mis on tekkinud viimaste vaimsusele orienteerunud ajakirjade kadumisega. Olid Päikesetuul, Avanemine, Kolmas Silm, Paradoks. Tõsi, on veel jäänud Tervendaja, kuid see käsitleb kitsalt üksnes tervendamisega seotud temaatikat. Ajakirjade kadumisel on muidugi üks lihtne põhjus: trükkimine on läinud järjest kallimaks, lugejaskond aga pigem kahanenud kui kasvanud – varem või hiljem pidi kätte jõudma see hetk, mil tegija tõdes, et pole enam minimaalsetki kasumit, vaid juba kahjum.. Internetiajakirja puhul seda probleemi pole - ei pea maksma ei paberi ega trükivärvi eest. Tõsi, kõigile tasuta vaadatav ajakiri ei too tegijatele ka mingit ainelist tulu, kuid vähemalt on selle väljaandmine võimalik – kui entusiasmi ja entusiaste jätkub.

Vaimuvalgus pole kitsalt meie kooli ajakiri, vaid on mõeldud kõigile vaimsete huvidega inimestele, nii käsitleme siis teemasid seinast seina, nagu see, tõsi küll, on meie kooliski, kuhu on õppima tuldud päris erinevatel eesmärkidel – kõige rohkem on neid, kelles on tärganud huvi mõnd oma sensitiivset võimet edasi arendada, aga on ka neid, kes on püstitanud endale palju kõrgemaid sihte, mida võiks nimetada isegi valgustatuse poole püüdlemiseks. Kõige rohkem ruumi tahame pühendada oma ajakirjas siiski Ida vaimuvaramust pärinevate õpetuste, eriti vadzrajaana budismi tutvustamisele sel lihtsal põhjusel, et see on kahtlemata inimkonna religioosse kogemuse kõige rafineeritum, sügavam ja mahultki suurim valdkond, mille rikkused nüüd alles järkjärgult hakkavad lääne inimeseni jõudma.

Oodatud on igasugune vastukaja, arvamused ja koostööettepanekud aadressil: intuitiiv@gmail.com

Meie ajakiri hakkab ilmuma kord kuus, iga kuu esimesel kuupäeval – hea meeles pidada, et jälle on aeg internetis meie lehekülg avada. See, mida praegu loete, on oktoobrinumber, kuigi jõudsime valmis juba septembris. Meie ajakirja järgmine number ilmub 1. novembril.


valgus kätes

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar